Sommerprosjekt 2014

Andreas Nakkerud

UiO: Opplevelser er igang med et nytt sommerprosjekt. I fjor sommer tok vi med oss GoPro-kamera og hjemmelaget instrumentpakke til Tusenfryd. I år satser vi enda større og bygger vår egen attraksjon.

Andreas forklarer!

UiO: Opplevelser på Tusenfryd, sommeren 2013

UiO: Opplevelser er igang med et nytt sommerprosjekt. I fjor sommer tok vi med oss GoPro-kamera og hjemmelaget instrumentpakke til Tusenfryd. Vi lot publikum være hovedpersonene i eksperimenter i parkens berg-og-dal-baner. Resultatet ble filmer av ansiktsuttrykk med tilhørende måledata lagt over. Vi kunne bekrefte at det var god sammenheng mellom ansiktsuttrykk og påvirkningen fra berg-og-dal-banene. I år satser vi enda større og bygger vår egen attraksjon.
Prototyping utenfor Sonen

Prototypingen er igang, men vi vil ikke vise frem modellen ennå

I første omgang vil vi ikke avsløre akkurat hva vi bygger, men vi kan fortelle at farkosten er i overkant av 2 meter høy, med en omkrets på cirka 10 meter. Tidligere idag har vi kjøpt 36 meter aluminiumrør og i underkant av 200 skruer med låsmuttere.
Løftekraftmåling

Kraftmålere i serie er enige om snordraget, så lenge vi kompenserer for at den øverste i også får med vekten av den nederste.

Vi er igang med byggingen av den første av modulene som skal holde 6 motorer i en sekskantkonfigurasjon. Vi har også begynt å planlegge hvordan vi skal feste sammen de 2 meter lange rørene til en solid ramme som kan holde alle motormodulene.
I løpet av de nærmeste ukene kommer vi til å dele mer og mer om hva vi driver med, så følg oss på Facebook og Twitter og hold deg oppdatert.
Løftekraftmåling 2

Forskjellige propeller gir forskjellig løftekraft, selv med samme motor og spenningskilde. Utfordringen er å finne den kombinasjonen av motor, propell og batteri som gjør at vi best mulig utnytter energien vi putter inn, samtidig som vi får nok løftekraft.

Kommentarer er stengt.