UiO: Opplevelser

Elina Melteig

UiO: Opplevelser er et formidlingsprosjekt. Vi leker med vitenskap for å skape undring, innsikt og opplevelser.

Frisk formidling

UiO: Opplevelser vil formidle vitenskap på nye måter. Universitetet i Oslo har denne våren startet faget Formidling og vitenskapsjournalistikk. Det er et steg i retning av mer og bedre forskningsformidling. UiO: Opplevelser er imidlertid et prosjekt med fokus på å leke med vitenskapen. Vi vil gjøre ting på nye måter, fordi det er gøy. Roger Antonsen, som startet prosjektet, sier:
«Vi gjør det fordi vi kan, vi gjør det fordi det er gøy og vi gjør det fordi vi vil forstå verden.»

Vitenfryd

Denne sommeren vil prosjektet foregå på Tusenfryd. UiO: Opplevelser vil vise sammenhengen mellom fart og akselerasjon ved å føle det på kroppen. Måleutstyret logger alle bevegelsene i løpet av berg-og-dal-baneturen samtidig som vi filmer ansiktet med GoPro-kamera. Etterpå kan man se hvor i løpet av turen man ble påvirket av flest g-krefter eller hvor man opplevde fritt fall samtidig som man ser ansiktsuttrykket sitt. Ved å oppleve kreftene og se sammenhengen på film etterpå mener vi at flere vil forstå hvordan kreftene virker. Målet er å skape undring og innsikt ved å leke med faget.

Kommentarer er stengt.